Uprava za inspekcijske poslove – analiza troškova

Iako je Uprava za inspekcijske poslove u predizbornom periodu trošila manje u odnosu na isti period prethodne godine, zabilježena je veća potrošnja u određenim kategorijama.

Tako u toku izborne kampanje, bilježimo veću potrošnju za ugovore o djelu, ostale naknade i publikacije i časopise.

Planirani budžet za 2020. godinu, poslije smanjenja rebalansom, iznosi 4,9 miliona[1]Prvobitni budžet, prije rebalansa je bio 5,078,563.8. Veći je u odnosu na budžet iz prethodne godine za 2%.

Za sedam mjeseci , od februara do avgusta 2020. godine, Uprava za inspekcijske poslove je potrošila 2,7 miliona ili 56% planiranog budžeta. Potrošnja je uvećana za 8% u odnosu na isti period prošle godine.

U predizbornom periodu, Uprava je potrošila 860 hiljada što predstavlja 17% ukupnog planiranog budžeta za 2020. godinu i smanjenje potrošnje u odnosu na uporedni period za 12%.

Posebno se ističe povećanje izdataka za ugovore o djelu. U periodu 20.jun-30.avg. Uprava je ukupno potrošila 74 hiljade za ovu vrstu ugovora, što je za skoro 40 hiljada više u odnosu na isti period prethodne godine.

Takodje, povećana potrošnja je izražena i kod ostalih naknada. U toku predizborne kampanje, za ostale naknade je u izbornoj godini izdvojeno 3 hiljade, što je skoro duplo više od potrošnje iz uporedne godine.

Primijećena je i povećana potrošnja za publikacije i časopise. U predizbornom periodu, za ovaj trošak je izdvojeno oko hiljadu eura, 4 puta više nego u uporednom periodu.

Za kancelarijsku opremu je firmi G Tech u julu isplaćeno skoro 7 hiljada[2]30.07.2020 – 4 uplate za G Tech,  u ukupnom iznosu 6,898.21. U prethodnoj godini nije zabilježena takva vrsta izdvajanja.

 

Kompletnu analizu možete preuzeti OVDJE (XLS).

References[+]